Whatsapp ons!

Botox inject

Botuline Toxine ( botox)

Dynamische rimpels kunnen ontstaan door overactiviteit van een spiergroep. Voorbeelden hiervan zijn de fronsrimpel en kraaienpootjes.
Tevens is Botuline toxine een heel goed middel tegen overmatig transpireren, migraine, spanningshoofdpijn en tandenknarsen.

Een Botox behandeling is eenvoudig uitvoerbaar en houdt in dat er op de gewenste plekken kleine hoeveelheden Botuline Toxine wordt ingespoten met een zeer fijne naald. Botuline Toxine zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de behandelde spieren stagneert waardoor de spieren als het ware tijdelijk stil worden geworden. Het resultaat hiervan is verminderde gezichtslijnen en rimpels.

Na een behandeling met botuline toxine duurt het een aantal dagen, meestal vier, voordat het effect zichtbaar wordt. Dit komt doordat botuline toxine een inwerktijd heeft. De verbetering van de dynamische rimpels zal toenemen naarmate de huid langer ontspannen is. Het cosmetische effect is minimaal drie maanden zichtbaar, en kan zelfs veel langer aanhouden. Gemiddeld zijn er drie onderhoudsbehandelingen per jaar nodig om het effect constant te houden.

Direct na het inspuiten kan er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaan. Dit trekt snel weg en is in de meeste gevallen na twintig minuten geheel weggetrokken. Over het algemeen is er geen sprake van napijn. In uitzonderlijke gevallen kan er hoofdpijn optreden direct na de behandeling. Dit trekt uiteraard weer weg.

Cosmetisch arts: Isabella Savic

BIG 19913537001

GMC 7492830