Whatsapp ons!

Veelgestelde vragen over Cryotherapie

Als uw BMI boven de 30 is, wordt een cryolipolyse-behandeling niet geadviseerd. Ook als er problemen of aandoeningen aan de lever of de nieren zijn, is de behandeling voor u niet geschikt. Tijdens een intakegesprek wordt bekeken of u in aanmerking komt voor de behandeling.

Nee. De Cryo21 pakt alleen de vetcellen aan en laat organen, huid e.d. geheel met rust. De Cryo21 is door een arts ontwikkeld, en er zijn jarenlange testen uitgevoerd (in ziekenhuizen) alvorens het apparaat en de techniek op de markt te brengen.

Hoeveel keer heb je behandeling met de Cro21 nodig om bijvoorbeeld het buikvet weg te krijgen?

Dit is van te voren niet vast te stellen. Hoewel de Cryo21 altijd resultaat biedt, is het afhankelijk van het lichaam hoeveel cm er per behandeling afgaat. De conditie van het lichaam, leeftijd maar ook de tijd dat het lichaam het vet al heeft opgeslagen, spelen hier een rol. Gemiddeld wordt per behandeling een vermindering tussen de 1 en 2,5 cm bereikt. Het proces van het volledig elimineren van vetcellen duurt 15 dagen. In deze periode na de behandeling verliest men gemiddeld nog een 1cm.

En wat gebeurt er precies?

Nee. Bij de Cryo21 is de behandeling manueel. De kop waar men mee werkt op de huid, heeft een temperatuur van -8. Middels een thermische schok wordt de temperatuur van de vetcel in zeer korte tijd teruggebracht. Deze temperatuur is nooit lager dan 5 graden. De Cryo21 past de hoogte van de temperatuur per probleemzone zelf aan.

Ja! Anders dan bij vele andere afslankapparatuur wordt bij Cryotherapie de gehele vetcel verwijderd. Bij andere afslankapparatuur wordt de vetcel geleegd, maar blijft het omhulsel bestaan, dat zich vervolgens weer kan vullen. Bij de Cryo21 kan dat niet, omdat de vetcel verdwijnt.